+47 95 00 77 62

mobiltelefon

Get in Touch

send en epost

Rotsuppe med medisterboller

Mmm..!

Bare for å ha sagt det: Jeg spiser faktisk middag oftere enn jeg legger ut oppskrifter her, hehe 😉
Men jeg er den første til å innrømme at jeg ikke spiser middag hver eneste dag heller, skal prøve å bli flinkere til det 🙂

Etter en enkel “rett-i-ovnen-med-to-laksestykker-og-noen-potetbåter” -middag i går, ble det hjemmelaget suppe igjen i dag:

Jeg brukte:

  • 1 stor løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor potet
  • 1 liten kålrabi
  • 2 gulrøtter
  •  ca 1 liter buljong
  • eventuelt litt purreløk til pynt
    • ja, og medisterdeig da 😉
 

Hakk hvitløk og skjær opp løk ganske fint, og stek i litt olje i en kasserolle til løken blir blank og mør (ikke brun). Hell over vann og ha i potet, kålrabi og gulrot som er skåret i terninger. Ha også i en buljongterning eller to, eller som jeg brukte, to porsjoner “Fond du Chef” (jeg brukte en grønnsaks- og en kjøttbuljong). La det hele småkoke i ca 10 minutter, mens du krydrer medisterdeig etter ønske. Jeg brukte litt pepper, muskatnøtt, timian, og bittelitt meksikansk chilipulver for å gi bollene litt “kick”, hehe. Lag små boller og ha dem i suppen, la dem trekke i suppen ca 10 minutter. Skjær eventuelt litt purreløk i ringer og strø litt på toppen ved servering.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Man skal alltid dele…