+47 95 00 77 62

mobiltelefon

Get in Touch

send en epost

Kremet potet- og kålrabisuppe

med gulrot og brokkoli

Denne har jeg laget etter eget hode, fikk idéen på butikken i dag 🙂

Ingredienser
  • 4 stk poteter
  • 1 liten kålrabi
  • 2-3 stk gulrøtter
  • 1 liten bukett brokkoli
  • 2 stk Fond du Chef grønnsaksbuljong
  • en skvett matfløte er ikke å forakte, men sikkert ikke nødvendig -jeg hadde en rest fra noen dager siden.

Poteter og kålrabi skjæres i terninger, og kokes møre. (Ikke bruk altfor mye vann, det er bedre å tynne suppen etterpå, enn å helle ut vann med stivelsen fra potetene 😉 Mens de koker skjæres gulrøtter i strimler (sånn noenlunde, hehe). Jeg tok dessuten stilken på brokkolien og skrelte den og skar den også opp i strimler. Resten av brokkolien delte jeg i små buketter.

Når poteter og kålrabi er møre, tilsettes grønnsaksbuljong. Jeg brukte to porsjoner Fond du Chef grønnsaksbuljong. Så jevner du suppen med en stavmikser eller en blender, til suppen er ganske jevn, eller så jevn du liker den, hehe. Nå kan du eventuelt tynne suppen litt med litt mer vann, og litt matfløte. Suppen krydres etter smak, jeg brukte litt pepper, litt Provence krydder, faktisk litt lammekjøttkrydder, og litt muskatnøtt. Jeg brukte ikke salt fordi det er en del salt ibuljongen og i de krydderblandingene, men smak til som du vil. Tilsett gulrøtter og brokkoli, og la det trekke/småkoke til du er fornøyd med konsistensen på grønnsakene.

Det ble faktisk en ganske god suppe om jeg skal si det selv, dette kommer jeg sikkert til å prøve igjen, eventuelt med andre grønnsaker kanskje 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Man skal alltid dele…