+47 95 00 77 62

mobiltelefon

Get in Touch

send en epost

Bare 29 kroner?

Kan man overse norsk lov for 29 kroner? La meg forklare:

Jeg vet ikke hvor mange som kjenner til mailia.no, men de tok over epost-tjenesten til start.no etter at sistnevnte bestemte seg for at de ikke lenger kunne drive gratis epostservice. Mailia.no tilbyr/overtok tjenesten, som da skal koste kr.29,- pr mnd. Jeg har selv en adresse på start.no, men bestemte meg for å droppe den når jeg fikk vite at det ble lagt ned som gratistjeneste. Jeg har flere epost-adresser, og selv om det er greit å ha en “søppel-adresse”, kan jeg finne en annen gratis tjeneste, eller lage en ny på mitt eget domene for den saks skyld.

(Jeg merker at dette innlegget kan bli lenger enn jeg hadde tenkt, vær tålmodig, hehe)

Vel, jeg tenkte at jeg skulle betale for en måned eller to, for å være sikker på at jeg fikk sendt ut ny adresse til de som hadde denne adressen som kontaktadresse til meg. Eposten jeg hadde mottatt om nedleggelse/overtakelse av start.no, fortalte at abonnementet hos mailia.no ville belastes løpende en måned av gangen via min mobilregning, så ut juli fikk være nok tenkte jeg. I slutten av juni fikk jeg to SMS’er som sa at abonnementet var fornyet i en måned. Hmm… Dobbel utsending? En glipp på SMS sentralen deres kanskje? Jeg sjekket påløpte kostnader på mobilfakturaen online, og oppdaget at det var belastet for to måneder i stedenfor én. Jaja, et hendelig uhell tenkte jeg, dette ordner de nok raskt opp i. Avtalen sa jo en måned av gangen, og jeg skulle jo si det opp i juli tenkte jeg.

(Heng med, jeg kommer til poenget ganske snart ;-))

Jeg sendte en epost og forklarte at jeg ikke skulle beholde epost-adressen,og  kunne de være snille og tilbakeføre betalingen for den siste måneden som var blitt trukket. Jeg siterer fra eposten jeg fikk som svar:

“Da dette var første perioden med fornyelse på kontoene til kundene våre, skjedde det en feil ved utsendelse av sms som resulterte i at enkelte kunder mottok to sms og ble belastet to ganger. Dette skjedde også i ditt tilfelle.
 

Kunder som er blitt belastet to ganger har fått utvidet abonnementet sitt med to perioder, og vil ikke bli belastet på nytt før begge periodene utløper. Vi krediterer dessverre ikke innbetalte beløp. Vi beklager på dte sterkeste for den feilen du og endel andre er blitt utsatt for.”

Nå kunne jeg selvfølgelig tenkt som så: “Jaja, det er bare 29 kroner, det er vel ikke så farlig”. Men hva så hvis det er et par hundre andre som meg som hadde tenkt å avslutte abonnementet fordi det ikke lenger er gratis, men som p.g.a. denne feilen ble belastet for en ekstra måned? Det blir fort noen ekstra tusen som mailia.no samler inn, og avfeier kundene med at “Vi krediterer dessverre ikke innbetalte beløp“! Kundene –inkludert meg– har ikke innbetalt beløpet, dere har forsynt dere uten vårt samtykke!

Markedsføringsloven § 11 sier:

I næringsvirksomhet er det forbudt

a) å kreve betaling for varer, tjenester eller andre ytelser uten etter avtale,

b) å levere varer, tjenester eller andre ytelser med krav om betaling uten etter avtale.

Etter min mening bryter mailia.no denne loven. Avtalen/kontrakten deres sier at kundene belastes én måned av gangen. Da kan de ikke bare ta betalt for en ekstra måned og si “Oops, unnskyld, men gjort er gjort”?! Er det meg som er pirkete her eller?

Jeg sendte ny epost i dag og ba dem ordne opp, med henvisning til nevnte lov, så får vi se hva de svarer.

*PUH*  -Det var et langt innlegg så sent på natten, men måtte bare sutre litt, hehe.

GOD NATT! 🙂

2 thoughts on “Bare 29 kroner?”

  1. ..det kunne forsåvidt ikke kommentarer på de andre postene heller, men det var bare denne posten som hadde mer enn én kommentar, hehe

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Man skal alltid dele…